сряда, 23 април 2014 г.

You and Me

Публикувано от skylife в 10:13 пр.об.
Реакции: 
3 коментара
Както ви казах - заела съм се с поканите на едно другарче. За момента сме на ниво "мостри". 

И тъй като и аз имам разни идеи в главата, които са малко по- трудоемки от нещата, които тя ми е изпратила, заех се първо с тях. Едната видяхте в предната публикация, а втората ще ви покажа сега.

Използвала съм същият кит за люляк - цветчетата са много нежни, а плочката реже по- голямо количество цветя, та не се налага да режа като откАчена.

Рамката ми я даде Мила. Не знам дали ще се стигне до правене на голямо количество покани, но ако се стигне...дано да ми даде калъпа за рамки, че едва ли ще и се занимава с мен ;-)

А самата идея за кутийката с рамката ми дойде, след като си купих един комплект брадсове, които бяха в подобна кутийка с изрисувана рамка отгоре.

Ами - това е от мен :-)
----------------------------------------------------------------
As I've said - I'm making some sample invitations for a friend. And since the models she likes are more easy-to-do than the ones in my head, I started with mine...

The first one I show you in the previous post and here's the second one.

The frame I have from a friend - she has a mold. I used the same lilac die cut like the previous invitation - the flowers are really gorgeous!

The idea for the box I took from a box of brads that I've bought - nothing unusual but I really like how it turned out :-)

Have a nice day!


Card recipe:

Image:   Tiddly Inks - You and Me

Die cut: Item #659253 Sizzix Thinlits Die Set 5PK - Flower, Lilac

понеделник, 21 април 2014 г.

Happy Easter

Публикувано от skylife в 8:21 сл.об.
Реакции: 
6 коментара
Мдааа, знам че съм закъсняла, но вчера мааалко ме домързя да пиша.

Тази година, въпреки огромното си желание да пробвам нови начини за боядисване и декориране на яйца, все пак си останах на традиционните - обикновени и седефени, като най- накрая успях да докарам петнисти яйца, което лично за мен си е жив героизъм :-)
---------------------------------------------------------------
Yeah, I know I'm a day late, but I really didn't feel like posting yesterday.

This year, although I wanted to try different types of coloring and decorating the eggs, after all I used the same old method but at least managed to make spotted eggs...


След това се заех с майсторенето на една кошничка за...добре де, не е за яйца, нов моят случай послужи за това. Реално кошницата не е нищо повече от обикновена "солничка", която мисля всички сме правили като деца. Зорът е, че като я правиш от картон и то 12х12, шанса да омажеш всичко и да не ти пасне е 99%. И така - след 2 изхвърлени неуспешни опита, най накрая успях да докарам тази, макар и доста крива Великденска кошничка(урокът е взет от тук):
-----------------------------------------------------------------
After the eggs, I started making an egg-basket. It's a basket for what you want, but I used it for eggs...The tutorial I've found here.

И разбира се - ето и с яйцата/And with the eggs:Освен това ми поръчаха още една картичка- книжка. Принципно знам, че е ефектна, но понякога ми омръзва да правя едни и същи неща... Както и да е - "клиентът" винаги е прав :-)
-----------------------------------------------------------------
Then - I had to make one more book-card. 

И понеже много ми хареса как се получи, а може да се наложи да правя покани на една приятелка, реших да направя една мостра и в нейните цветове - бяло и лилаво:
----------------------------------------------------------------
And because I love how it turned out and becasue I might make the invitations of a friend - I made one in her wedding colors - white and lilac:
Card recipe:

Image:    Tiddly Inks - Forever Yours

Die cut:  Item #658240 Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die - Brick Wall
          Item #659253 Sizzix Thinlits Die Set 5PK - Flower, Lilac
          Item #657560 Sizzix Framelits Die Set 4PK - Frame, Square w/Ornate Edges 
          Item #657569 Sizzix Framelits Die Set 5PK - Tickets 
          Item #657575 Sizzix Framelits Die Set 5PK - Labels, Fancy
 

вторник, 1 април 2014 г.

Lost and found

Публикувано от skylife в 11:00 пр.об.
Реакции: 
1 коментара
Малко се позатрих. Еми - виноват...

Ама не е като да не творя. Даже много неща правя, просто няма време да пиша и да показвам. А освен това 3 седмици щракалото беше на ремонт...

Една част от нещата все още не са завършени, за това ще ги покажа по- нататък, а сега ви показвам пресните фото- ваучери и Великденско- разменни тагове.

Фото- ваучерите са ви до болка познати, но тези двата са все пак малко по- различни.

Първият ме затрудни доста, защото условието беше - за мъж, който харесва хеви метъл, да има такива елементи и да има надпис с някакви такива букви. Освен това - вместо сърце, в обектива да има знака за biohazard.

Е - добре, че сме си такива и си купуваме неща, които после хващат прах следващите 2 до 5 години. Такъв е и случая с този череп, който най- накрая си намери мястото :-)
Другият апарат беше по- лесен - за креативна дама, която е художничка. За това реших да разнообразя и направих обектива - художническа палитра. Освен това цветето е декупаж и е обилно омзано с кракъл.
Ето и таговете. Идеята за първите 2 взех от тук. за да не ровите из всички страници (макар, че има добри идеи), оригиналният проект е този:


Аз използвах и още една нова...техника...която също отдавна чака подходящото време да се реализира. Имам си една текстурна паста, която съхне прозрачно и вече съм пробвала точно как се получава, но не и на проект, който да е видял бял свят. Ето какво се получи:А ето ги и типично Великденските зайчета- тагове. Те са и моето вдъхновение за тазмесечното Забавлятелство, в което искаме от вас да направите Великденски проект. Отскочете до там да видите какво сме ви подготвили.Ами - толкова от мен за сега. Като са готови другите неща - ще пиша пак един пост с мноооого снимки :-)

P.S. Мисля, че съм силно Флюбена в хартиите на Кайзер крафт и силно се замислям дали да не се сдобия с още по 1 блокче... особено от лилавата...

Card recipe:

Papers:     Kaisercraft - Hopscotch 6.5"x6.5" Paper Pad 
            Kaisercraft - Utopia 6"x6" Paper Pad 
            Kaisercraft - Remember Me 6.5"x6.5" Paper Pad
            MME - 12x12 180 pages - но не откривам линк с колекцията

Images:     Lili of the Valley *Stamp* - Armfuls of Daisies

Die cut and emboss: 
                             Item #658240 Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die - Brick Wall 
            Item #658253 Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die - Halloween Shadows 
            Item #657459 Sizzix Movers & Shapers Magnetic Die Set 2PK - Mini Cat & Raven Set 
            Item #658730 Sizzix Bigz Die - Gift Tags
            Item #658606 Sizzix Thinlits Die Set 18PK - Flower Vases
            Item #657183 Sizzix On the Edge Die - Twigs 
            Item #658555 Sizzix On the Edge Die - Torn Notebook
            Tim Holtz® Alterations | On The Edge™ DiesOn The Fence 
            Item #658605 Sizzix Thinlits Die Set 9PK - Doilies, Lovely
            Joy! Crafts Cutting Dies - Clouds

 


 

Tini tin Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review