петък, 30 септември 2011 г.

No image/stamp

Публикувано от skylife в 12:00 сл.об.
Реакции: 
7 коментара
Здравейте приятели. Днес е петък, края на месеца е, което автоматично означава, че е ред на Двете елши да задават предизвикателство при Картичкофутии.

Като се замисля, Гери е много, ама много готин човек, обаче как все успява да ме затрудни с тези нейни предизвикателства...За небесните неща бяхме стигнали почти до "развод", а сегашното предизвикателство за картичка без напечатана/ изпринтирана картинка или надпис направо ме хвърли в размисъл.

И пак добре, че беше тя, иначе нямаше да измисля нищо. Защо...ами защото в една от поръчките, които си направила, вместо да и изпратят два различни листа с чипбордове и изпратили два еднакви. И така - хоп, сдобих се с едни много сладурски, но доста големи чипбордове.

Да - една част от тях се кипрят гордо на картичката с небесни неща. Една част са тук...и ако продължава така, останалите ще отидат за следващото и предизвикателство...

Нали знаете онази поговорка, че когато ученикът е готов, учителя сам ще се появи. Е - в моя случай беше - времето за картичката дойде и модела сам се появи. В главата ми тъкмо беше започнала да се заражда някаква идея, когато се натъкнах на този блог и по- конкретно на това уроче. И тъй като не бях виждала модела до сега, трябваше да се пробва веднага.

Мислех да използвам едни еленчета, но както казах - чипбордите са въз големички, за това избрах тези пилчоци. Може би комбинацията от перли и лъскави пилета не е най- удачната, а и отзад не съм разкрасявала картичката по никакъв начин (за което се извинявам), но това се получи.

И тъй - аз отивам да правя лютеница, с надеждата да не ми се налага да вися само аз на чушкопека, а вие се залавяйте с далеч по- приятното занимание да картичкоправите.

Усмивки!!!четвъртък, 22 септември 2011 г.

Sweet challenge

Публикувано от skylife в 12:00 сл.об.
Реакции: 
7 коментара
Ех, да си дойдем на думата... Най- накрая някой да ни предизвика да правим нещо сладичко... И добре, че е Светлето, макар че като я гледам - никак не изглежда на любител на сладкото...за разлика от мен ;-)

Сега - ще питате, защо "най-накрая"? А може и да не питате, защото то се подразбира. Аз съм голяяяям любител на сладкото, но съм "ограничен" любител - обичам само шоколадов сладолед, млечен и бял шоколад, някой и друг вид ФаФли и кроасани. Е - и торти обичам де, а също така и кексове, но не колкото сладолед. И макар "ограничено" да харесвам само шоколадов сладолед, то обичам да го консумирам в неограничени количества. Дори и зимата, когато е толкова студено, че (ако го ям навън), ръката ми замръзва, но аз стоически "си ближа сладоледа" или в къщи, където към края на еднолитровата (а по някога и повече) кутия сладолед, започвам да кашлям неистово, а често след това ме боли и гърло,

Е - сега като си признах, трябва да си призная и че картичката ми НЕ е със сладолед (макар, че можеше). И не е, защото все пак трябва да ползвам всички картинки, които имам, а единственото момиченце със сладолед в ръка, вече съм го ползвала (миналото лято).

Като цяло, благодарна съм, че изобщо успях да направя картичка. Защото всъщност - ако всичко е ОК, в момента аз съм в отпуска и този пост е насрочен автоматично. Та - тъй като съм в отпуска, все пак трябваше да направя картичките малко по- рано от обичайното. И всичко щеше да е чудесно, ако не ми се развали компютъра. Ама се развали ужасно...и 4-5 дни нямах компютър. А от лаптопа не може да се принтира и освен това всички картинки са си на стационарния компютър. 

И така - примолих се на Гери да ми даде някоя картинка с кифла, мъфин или с каквото и да е там. Разбрахме се коя ще е картинката, но по пътя мен ме осени гениалната идея коя картинка искам да ползвам за картичката, но разбира се - тя не беше тази, която се разбрахме да получа.

Все пак установих че някои хора имат повече мозък от мен и всъщност Гери ми даде няколко картинки, сред които и тази, която ми трябваше.

Ох, голямо обяснение. Още малко може ли??? Цветовата комбинация е малко необичайна, но просто тези хартии още не ги бях ползвала, а ги харесвам ужасно много. Да - освен шоколадов сладолед, ужасно много обичам лъскави хартийки. А и какво е Коледа без малко брокат...и елфи със захарни пръчки...и подаръци...

Хайде - оставям ви вече! Желая ви творчески вдъхновения, много усмивки и слънчеви почивни дни!

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Autumn colors

Публикувано от skylife в 1:00 сл.об.
Реакции: 
13 коментара
Ето, че есента чука на вратата, но лятото определено не иска да си отиде и слънцето навън грее с пълна сила. И като се замисля, предизвикателствата за тази седмица са ама абсолютно и напълно противоположни.

От една страна - в Digi Doodle Shop Challenges, ви предизвикваме да направите картичка, като използвате есенни цветове. А от друга страна - моя милост реши да ви "предизвика" при Двете елши да направите проект, в който да използвате жълто и/или оранжево.

Е, есенните цветове определено си бяха предизвикателство, защото не ми се отдава много много да ползвам такива. За целта, оцветявах картинката 10 пъти.

Освен това, да не забравя да кажа, следващото предизвикателство на Digi Doodle ще е чак на 06.10.2011 :-)

Забравих да кажа, че тази седмица едни от любимите ми картинки - да де, на Мо - си имат празник - 100-тно предизвикателство и - е, няма как да се пропусне, нали ;-)

Пожелавам ви слънчеви дни и много усмивки!

И - честит първи учебен ден :-)
----------------------------------------------------
So - the autumn should be here, but yet - the summer and the hot weather seems to be staying for a little longer. It's still really hot and I really feel like going sunbathe.

At Digi Doodle Shop Challenges, the challenge is Autumn color and really - with that weather outside, it really IS a challenge...who thinks about autumn yet - it's still summer.

OK - at least it was really challenging for me, because I colored the image 10 times.

Besides that, the next Digi Doodle challenge will be on 06.10.2011, when we'll have some new DT members :-)

Oh - not to forget to mention - one of my favorite images - Mo's - this week are having celebration - 100th challenge - so how can I miss to Celebrate with them ;-)

Till then - wish you sunny days and lots of smiles!

петък, 9 септември 2011 г.

Circles

Публикувано от skylife в 9:56 пр.об.
Реакции: 
2 коментара
Е, тази седмица се изложих с гръм и трясък. Не стига, че не направих ни една картичка, ами и предизвикателството не пуснах навреме.

Ами - за тази седмица в Digi Doodle Shop Challenges, то е "Кръгове". А както сигурно сте видели вече, при Ем от Двете елши ви предизвиква да ни покажете най- любимото си печатче.

Е - аз тази седмица само ще гледам красоти, а от другата съм пак на линия (ако не ми мине котка път).

И за да не сме съвсем без картинки, ще покажа някои вече стари "творби" които някои от вас вече са виждали...
----------------------------------------------------
Well - this week I expose myself badly. Not only I haven't made any card, but also am late to tell you the new challenge at Digi Doodle Shop Challenges. This week it is "Circles"

So - this week I'll only watch all the beauties you've created, and will be "on-line" again form next week.

Now I will show you some old cards I made the past weeks :-)

Първи опит в Стиймпънка/ First attempt at Steampunk:

 

Сватбена картичка, от която не съм никак доволна/ A wedding card I'm not really satisfied with

По принцип, картичката не се затваря с кламер, а с велкро, което по времето на снимката нямах ;-)

четвъртък, 1 септември 2011 г.

Fairy Tale/Fantasy

Публикувано от skylife в 1:00 сл.об.
Реакции: 
14 коментара
Не знам защо, но когато ми кажат - предизвикателство Фентъзи/ Приказка и като реша, че ще да е приказка, започва да ми се върти нещо брокатено в главата.

Като себеуважаващо се, пораснало момиченце, определено много обичам приказки за принцеси и принцове, балове, рокли и какво ли още не. Та за това, при наличието на картинка с каляска-тиква, нямаше как да не "пресъздам" Пепеляшка. Даже и Пепеляшка скрих между многото рози, които според мен (а и според всички, правещи филми за принцеси) са неизменен атрибут в приказките за принцеси. 

Винаги много се радвам, когато на нещо му дойде времето. Тази балеринка я имам от ужасно много време. И все се опитвам да я сложа на някоя картичка...Но ето, че дойде и нейния ред. Мился, че нямаше да направя по- подходяща картичка за целта.

Ами - май толкоз. Пак имаме забележки (то кога ли ги нямаме), но когато всичко останало е залепено, няма много избор за мислене и преправяне :-)

Надявам се предизвикателството да ви хареса.
--------------------------------------------------------------
I don't know why when, for a Fantasy/ Fairytale challenge, I decide it will be Fairytale, suddenly something sparkling and glossy pops up in my mind.

Like every little (grown-up) girl, I LOVE Fairy-tales about princesses, balls, beautiful dresses etc. That's why, having that Pumpkin carriage image, I couldn't stop myself making a Cinderella card. I even have the Cinderella among all the roses (that are absolute "must have" in princesses projects). 

I'm really happy when I use something that I have for a long time. Here - it is the ballerina (Cinderella). I have that charm for ages and tried to use it on lots of projects, but I think there will not be more suitable project for her. 

As usual - I have some remarks, but when you have everything glued together, there is not much choice :-)

I hope you like the challenge at Digi Doodle Shop Challenges, cause I definitely do.  

Tini tin Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review